Αναγνώστες

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η χρήσιμη πληροφορία της ημέρας! ~Καναρίνια κόκκινα λιποχρωμικά Διαγωνιστική Κρίση

Καναρίνια κόκκινα λιποχρωμικά 
Διαγωνιστική Κρίση
Το μήκος του σώματος ορίζεται στα 14 εκατοστά μετρώντας από το ράμφος μέχρι το τέλος της ουράς. Τα φτερά πτήσης δεν πρέπει να διασταυρώνονται στο τέλος του διπλώματος και η στάση του σώματος θα πρέπει να είναι στις 45 μοίρες κλίση. Τέλος το κεφάλι θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο με το σώμα και ο λαιμός ούτε πολύ μακρύς ούτε πολύ κοντός.


Η ποιότητα του φτερώματος, η ποιότητα του χρώματος, η γενική κατάσταση και η στάση του κόκκινου καναρινιού είναι τα σημαντικότερα από τα πρότυπα κρίσης χαρακτηριστικά. Έχει παρέλθει ο καιρός που το καλύτερο εκθεσιακό καναρίνι κέρδιζε χάρις στο βαθύ κόκκινο λιποχρωμικό του χρώμα. Στις ημέρες μας τα έντονου τύπου κόκκινα αρσενικά πρέπει να έχουν άριστη ποιότητα φτερώματος εμφανίζοντας σε όλο του το σώμα ένα ομοιόμορφο φωτεινό κόκκινο λιποχρωμικό χρώμα χωρίς ίχνη μελανίνης στο πτέρωμά του.
Το χρώμα των βασικών (κινητήριων) φτερών και της ουράς των λιποχρωμικών κόκκινων καναρινιών, έντονου ή χιονέ τύπου φτερώματος, πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με το κόκκινο χρώμα του υπόλοιπου φτερώματος τους. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ότι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη ποιότητα χρώματος του φύλου ενός απογόνου είναι η ποιότητα χρώματος του αντίθετου φύλου γονέα που έχει ταυτόχρονα και αντίθετο τύπο φτερώματος.
Για παράδειγμα, η ποιότητα ενός απογόνου κόκκινου αρσενικού έντονου τύπου φτερών εξαρτάται από τη ποιότητα χρώματος της μητέρας του (αντίθετο φύλο) που έχει χιονέ τύπο φτερών (αντίθετο τύπο).
Συνιστάται στον εκτροφέα να επιλέγει τα νεαρά αρσενικά που παράγει και να τα ξεχωρίζει σε μονά κλουβιά, ιδίως σε εκθεσιακά, κατά την περίοδο της πτερόρροιας. Με αυτή την πράξη προστατεύεται το φτέρωμα του πουλιού από τα τσιμπήματα και τις ενοχλήσεις των άλλων πουλιών, όταν είναι όλα μαζί στο ίδιο κλουβί ή τη κλούβα πτήσεως.
Είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψετε με σιγουριά το φύλο των νεαρών πουλιών κι ακόμα δυσκολότερα το τύπο του φτερώματος, πριν την περίοδο της πτερόρροιας.
red intensive


 http://www.alop.gr/images/stories/red_non_intensive.jpg


Πηγή εικόνων 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου